strikepizza.lv

Pica ir viens no daudzpusīgākajiem un iemīļotākajiem ēdieniem visā pasaulē. Lai gan pamatprincips ir pavisam vienkāršs, gatavota no miltu, ūdens un rauga mīklas, picu iespējams papildināt ar gandrīz jebko. Lai gan tradicionāli picas sastāvdaļas bija tomāti, siers, baziliks un olīveļļa, mūsdienās tiek izmantotas daudz un dažādas variācijas.

Tradicionālas sastāvdaļas, ko izmanto picai

Pica radās kā lēts un vienkāršs ēdiens, ko bija iecienījuši strādnieki. Tāpēc arī izmantotās sastāvdaļas bija vienkāršas, lētas un reģionā viegli pieejamas. Sastāvdaļas vienmēr tika lietotas apdomīgi, nepārspīlējot, lai saglabātu picas mīklas raksturīgo garšu un ir pamats ikvienai picai arī mūsdienās. Laiki mainās, bet klasiskās vērtības saglabājās. Līdzīgs fenomens ir novērojams arī kazino industrijā, piemēram, vietnē Klondaika, kur populārākās vēl joprojām ir klasisko augļu spēles.

Visbiežāk izmantotās sastāvdaļas tradicionālajā Neapoles picā:

  • Tomātu mērce
  • Mocarellas siers
  • Svaigs baziliks
  • Olīveļļa
  • Dažreiz arī anšovi, kaperi un ķiploki

Tāpat kā klasiska Margaritas pica vienmēr būs cieņā, arī tradicionālās kazino spēles – rulete, blekdžeks vai spēļu automāti – turpina piesaistīt jaunus spēlētājus. Bet līdzās tām parādās jaunas inovācijas un iespējas, kas piesaista dažādas gaumes un vajadzības.

Saldie augļi

Saldenie augļi var šķist ļoti drosmīga un pretrunīga izvēle. Tomēr, pareizi pagatavojot šādu picu, augļi lieliski sader ar tomātu mērces un siera krēmīgo, mazliet pikanto garšu.

Populārākās izvēles:

  • Ananass – tas ir kļuvis par standartu daudzās picas receptēs, lai gan nereti izraisa sašutumu Itāļu sejā. Ananasu picām sāka pievienot Kanādā, kur to nosauca par “Havaju picu”. Sulīgais, pikantais ananass lieliski papildina sieru un gaļu, radot tropisku noskaņu, kas ir gan atsvaidzinoša, gan drosmīga.
  • Vīģes – mūsdienās nereti uz picas tiek liktas svaigas vai žāvētas vīģes. Tomēr, šāda sastāvdaļu kombinācija biežāk ir pieejama restorānos un izsmalcinātās kafejnīcās, nevis necilās ieskrietuvēs vai ātrās ēdināšanas restorānos.
  • Bumbieri vai āboli – plāni sagriezti bumbieri vai āboli piešķir maigu, nedaudz kraukšķīgu tekstūru un īpaši labi sader ar sieru.

Daudzveidīgs sieru klāsts

Tradicionāli picās lielākoties tika izmantots mocarella siers, jo tam ir maiga garša un tas lieliski izkūst uz picas pamatnes. Mūsdienās cilvēki arvien biežāk eksperimentē ar dažādiem sieriem un piena produktu alternatīvām, paplašinot robežas un radot jaunas, drosmīgas garšas kombinācijas.

Populārākās izvēles:

  • Zilais siers – tas piešķir asu, pikantu garšu un unikālu aromātu. Lai gan lielai daļai cilvēku zilais siers varētu šķist pārāk intensīvs, kombinācijā ar saldām sastāvdaļām piemēram, medu, valriekstiem, karamelizētiem sīpoliem vai pat vīģēm, var radīt neaizmirstamu garšas kontrastu.
  • Brī un Kamambērs – šie sieri ir krēmīgi un mīksti, piedāvājot lielisku tekstūru un maigu, sviesta garšu. Šādi sieri lieliski sader ar sēnēm, bumbieriem, prosciutto vai trifeļu eļļa.
  • Rikota un burrata – tiem, kam patīk mīksts, svaigs siers, rikota un burrata ir lieliska izvēle. Šie sieri lieliski sader ar gaļu, svaigiem zaļumiem un saldu medu vai tomātiem.

Ir pieejamas daudz un dažādas sastāvdaļu variācijas un cilvēki mūsdienās labprāt eksperimentē ar garšu kombinācijām. Tomēr, noteikti pārliecinoši var apgalvot, ka tradicionālas Neapoles Margaritas picas vēl joprojām ieņem topa augšgalu un ir ārkārtīgi pieprasītas visā pasaulē.